Proizvajamo trajnostne izdelke za večje udobje med menstruacijo in inkontinenco, ki so bolj zdravi za naše telo… in planet.

Izdelki so narejeni iz kvalitetnih in certificiranih materialov in nudijo najvišje udobje pri menstruaciji, poporodni čisti in težavah z uhajanjem urina.

Zanesljivost, ki vas bo prepričala dan za dnevom, mesec za mescem in leto za letom. Pa še okolju prijazno.

Največ poudarka dajemo petim različnim področjem, ki smo jih prepoznali z največ vpliva na ljudi…in planet.

Boljši načini
Ustvarjamo higienske izdelke, ki so okolju prijazni. V primerjavi s proizvodi za enkratno uporabo, predstavljajo trajnostno izbiro za menstruacijo in inkontinenco.

Boljši materiali
Energetska potrata proizvodnje tkanin zelo variira med različnimi tkaninami. Izbiramo okolju prijaznejše materiale in pristope.

Zelenejša proizvodnja
Izbiramo proizvajalce, ki imajo najnižji okoljski vpliv proizvodnje.

Odgovorna proizvodnja
Naši proizvajalci delujejo etično in skrbijo za dobrobit svojih delavcev.

Boljša dostava
Naše proizvode dostavljamo po najbolj energetsko varčni poti. Vsi izdelki so dostavljeni iz lokalnega skladišča.

Ekološka nota

Za nas boj proti podnebnim spremembam in smetem niso samo prazne obljube. Promoviramo uporabo trajnostnih izdelkov in opustitev izdelkov za enkratno uporabo.

Ali ste vedeli?

  • V vsakem trenutku na svetu menstruira več kot 800 milijonov žensk.
  • V vložkih se nahaja do 90 % plastike, v tamponih pa do 6 %.
  • En paket navadnih vložkov vsebuje enako količino plastike kot 5 vrečk za enkratno uporabo.
  • Vložki za razgradnjo potrebujejo več kot 500 let, torej so prvi uporabljeni vložki se vedno v našem okolju.

 

  • Samo v UK vsako leto nastane preko 200 000 ton težko razgradljivih smeti higienskih izdelkov.
  • Ženska z normalno menstruacijo tekom življenja uporabi več kot 11 000 izdelkov za enkratno uporabo.
  • Higienski izdelki za enkratno uporabo predstavljajo največji delež plastičnih smeti v morju.

Kvalitetni materiali

Zavedamo se, da z izbiro blaga vplivamo na okoljski odtis. Kjer le lahko zato izbiramo najboljše bio-razgradljive in reciklirane materiale. Higienska zaščita, ki pomaga ohranjati naš planet.

Bambus

En najbolj higienskih materialov, ki preprečuje nastanek madežev in neprijetnih vonjav. Bambus je zračen, mehek in neverjetno udoben.
Najboljša lastnost bambusa je, da raste hitro in za obnovo plantaž ne potrebuje pesticidov, umetnih gnojil in insekticidov. Za rast porabi tudi malo vode. Ker nam resnično ni vseeno, naši proizvodne enote odpadne vode pred izpustom očistijo ter uporabljajo sisteme za čiščenje onesnaženega zraka in ostalih odpadkov.

Merino volna

Merino volna spada med super materiale. Je izjemno mehka, naravna, bio razgradljiva, veže vlago in deluje antimikrobno. Uporabljamo jo za zgornji sloj hlačk (razen v veganski kolekciji), da je naša občutljiva koža najboljše zaščitena.

95% naše volne prihaja iz avstralskih merino farm z certifikati o pridelavi. Ker nam je pomembno, da naša volna raste na srečnih in zadovoljnih ovcah.

Veliko večino naše volne pridelajo na Coonong Station (Wagga Wagga, Australija) in Glenwood Merinos (Wellington, NZ) farmah, ki ustrezajo standardu za odgovorno pridobivanje volne (Responsible Wool Standard) in dobrobiti živali (Australian Animal Welfare Standards and Guidelines).

Organski bombaž

Pridelava organskega bombaža je, v primerjavi z navadnim bombažem, okolju prijaznejša. Gojijo ga brez pesticidov, porabi manj vode in pomaga zemlji ohranjati naravna hranila. Pridelovalci in okolje tudi niso izpostavljeni nevarnim kemikalijam. Sploh rabimo povedati še kaj? (Malo pa še lahko..)

Za pridelavo klasičnega bombaža se na globalni ravni porabi kar do 16% insekticidov in 7% plesticidov. Neprofitna organizacija Textile Exchange je ugotovila, da je organski bombaž do 46% manj škodljiv globalnemu segrevanju, do 70% zmanjša kisanje tal in vode, do 26% zmanjša potencialno erozijo tal, porabo površinskih in podtalnih voda zniža do 91% in porabo celotne energije pridelave zniža tudi do 62%.

Recikliran najlon

Reciklirane tkanine lahko izhajajo iz procesov pridobivanja pred kupcem (»pre-consumer« oz. ostanki neuporabljenega tekstila) ali po končni uporabi (predelava uporabljenih ribiških mrež in plastenk vode).

Za našo linijo recikliranih izdelkov uporabljamo ostanke neuporabljenega tekstila. S tem zmanjšujemo proizvodnjo novega najlona in zmanjšujemo količine odpadkov v okolju. Dodatno, pri pridelavi recikliranega najlona ne uporabimo dodatne nafte, varčujemo z vodo, energijo in zmanjšujemo Co2 emisije.