Prašek za čiščenje menstrualnih artiklov

za menstrualne hlačke, pralne vložke, skodelico, perilo

5,00 6,50 

Najnižja cena je bila 5,00 .

Terra Gaia Clean&Clear prašek čudovito očisti, odstrani vonjave ter mikrobe. Na vložke in hlačke enostavno nanesite plast paste, narejene iz praška ter žličko vode. Operite skupaj z ostalim perilom.

Pakiranje: 250g

1.) Uporaba praška pri TEKSTILU (MENSTRUALNE HLAČKE, SPODNJICE, PRALNI ŽENSKI VLOŽKI, RJUHE…):

Celotni krvavi madež prekrijte s plastjo praška. Prelijte čez žlico mrzle vode in podrgnite madež z žlico ali krtačko. Praška ne odstranjujte, temveč tkanino le prepognite. Pustite stati 10 min in nato operite skupaj z ostalim perilom. Po potrebi ponovite.

2.) Uporaba praška pri MENSTRUALNIH SKODELICAH:

1 čajno žlično praška stopite v vreli vodi. Namočite menstrualno skodelico za 10-15minut. Za bolj trdovratne madeže ponovite postopek ali pa pustite namočeno dlje časa.

Sestavine: natrijev hidrogenkarbonat, natrijev perkarbonat, organsko eterično olje limonske trave, organsko eterično olje čajevca, citral*

* iz eteričnega olja

Vračila

 • Nudimo 30 dnevno možnost vračila ne nošenih in zaprtih izdelkov.
 • Pri prvem naročilu lahko za en par hlačk uveljaviš garancijo po uporabi, če nisi zadovoljna z izkušnjo.
 • V primeru naročila več izdelkov in vračanja le-teh, je lahko odprt samo en izdelek, ostali pa morajo ostati zaprti v originalni embalaži.
 • Vrnjen izdelek mora biti preizkušen preko lastnega spodnjega perila.
 • Zaradi zagotavljanja avtentičnosti je vsak izdelek zapakiran v lastno papirno embalažo.
 • V kolikor so na vrnjenih izdelkih vidni znaki uporabe, si pridržujemo pravico, da denarja ne vrnemo.
 • Kupnino za izdelek (dobropis ali denar) vam vrnemo po prejemu vrnjenega izdelka.
 • Vračilo kupnine lahko traja do 10 dni po prejemu vrnjenega izdelka.
 • Zaradi boljše sledljivosti priporočamo pošiljanje vrnjenih izdelkov s priporočeno pošto.

Najpogostejša vprašanja

Ali hlačke nosim brez tampona, skodelice ali vložka?

Tako je! Na začetku se sliši mano neverjetno pa vendar so Modibodi hlačke namenjene samostojni uporabi. Za vse vrste telesnih tekočin in dni z močnejšim tokom. Ali pa močno potenje. Leak proof spodnje perilo lajša tegobe puščanja in hormonov.

Kdaj zamenjam hlačke?

Hlačke zamenjaš, ko imaš neprijeten moker občutek ali na površini hlačk opaziš tekočino. Zdržijo med 6 in 24 ur, odvisno od izbrane vpojnosti in intenzitete toka. Po uporabi hlačke splahni pod hladno vodo, dokler ne teče čista voda in obesi na zračno mesto. Če hlačk me moreš splahniti takoj, jih shrani v vodoodporno torbico in splahni doma.

Katero vpojnost naj izberem?

Hlačke niso vpojne po celotni površini, ampak le pri vpojnem delu, ki je ultra tanek – 3mm. Ta je pri različnih vpojnostih različno dolg. Ponujamo 7 različnih vpojnosti, 4 pa so glavne. Blaga, zmerna, močna in maxi. Blaga vpojnost pokrije del pri mednožju, zmerna je 3 cm daljša, močna vpojnost ima vpojni del do zadnje elastike. Maxi vpojnost je nekoliko drugačna, saj vpojni del pri njej sega od sprednje do zadnje elastike, poleg tega pa je pri mednožju še dodaten vpojni sloj. 

Vpojnost izbereš glede na moč svoje menstruacije. Za prvi nakup ti svetujemo, da izbereš dva para hlačk v dveh vpojnostih. V kolikor imaš blago menstruacijo, priporočamo izbiro blage in zmerne vpojnosti, v kolikor imaš močno menstruacijo pa zmerno in močno vpojnost. V primeru izredno močne menstruacije (endometrioza, sindrom policističnih jajčnikov in ostalih bolezenskih stanj) ali poporodne čišče pa priporočamo izbiro močno in maksi vpojnosti. Ko v prvem ciklu preizkusiš hlačke, boš tudi sama boljše vedela katero vpojnost boš še potrebovala.

Katero velikost hlačk potrebujem?

Orientirajte se po vaši konfekcijski številki ali UK velikost spodnjega perila. Za visoke modele hlačk izberite svojo običajno velikost perila, za nižje (bikini, hotke) pa številko večje.

Ali hlačke smrdijo?

Ne. Naše hlačke so razvite in testirane v laboratoriju. So antimikrobne in brez škodljivih sestavin, ki jih najdemo v tamponih in higienskih vložkih za enkratno uporabo. Pri koži nahaja blagodejna 100% merino volna. Le-ta poskrbi, da se mednožje ne pregreva in kvari naravnega pH nožnice. Ko je ravnovesje nožnice urejeno in ne niha, se konkretno zmanjša pojavnost vnetij, suhe nožnice in drugih neprijetnosti. 

Ali jih je pred uporabo potrebno oprati?

Seveda. Pred prvo uporabo jih operite pri nizki temperaturi (po možnosti na programu za občutljivo perilo), da aktivirate vpojno tehnologijo v vložku.

Kako zgleda uporaba menstrualnih hlačk?

Nosite jih kot običajno spodnje perilo. Naša vpojna tehnologija je zasnovana tako, da so hlačke zanesljive, ampak diskretne in udobne. Oblecite svoj par in uživajte!

Dostava

 • Poštnina je brezplačna pri nakupu nad 60,00 EUR
 • Vsa naročila so poslana iz lokalnega skladišča
 • Podrobnosti o pošiljki (in številka paketa) bo posredovana preko SMS obvestila in e-maila

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Navodila za uporabo

1. Korak. Spodnje hlačke pred uporabo operite (30 °C). To bo aktiviralo vpojno tehnologijo v vložku in hlačkam omogočilo najboljšo funkcionalnost.

2. Korak. Po uporabi hlačke splahni s hladno vodo. Splahuj (ne namakaj!) do takrat, ko teče čista voda. Če jih ne misliš oprati isti dan, jih nekam obesi, da se posušijo.

3. Korak. Operi na nizkih temperaturah (do 30 °C). Priporočljiva je uporaba vreče za občutljivo perilo.

4. Korak. Obesi, da se posušijo. Uporabi. Ponovi. Uradno si postala borka za čistejši planet!

5. Korak. Ne uporabljaj mehčalca in razkužil, saj zmanjšujejo vpojnost izdelka.

crae-guide