Dobrodošle v svet udobja tudi med menstruacijo, inkontinenco, čisto ali potenjem.

Hlačke Modibodi so nepropustno spodnje perilo za vse vrste telesnih tekočin. Uporablja se jih samostojno, brez ostalih pripomočkov za menstruacijo ali inkontinenco.

Neprestano kupovanje tamponov in vložkov (in ogromna količina odpadkov) je za nas in naše uporabnice že postala preteklost. Pridružite se nam na naši poti trajnosti in udobja.

Avstralska ustanoviteljica Modibodi-ja Kristy Chong je mama štirih otrok. Po drugem porodu v letu 2011 se je srečala s neprestano urinsko inkontinenco in se odločila podati na pot razvoja trajnostnih higijenskih izdelokov. S pomočjo znanstvenikov ji je to tudi uspelo in leta 2013 je Modibodi trgu predstavil svoj prvi izdelek – menstrualne in inkontinenčne hlačke.

Od leta 2013 zgodba Modibodi-ja vztrajno raste, leta 2015 je prišla na trg materinska kolekcija, 2017 smo izdelali prve kopalke za menstruacijo, leta 2018 pa najstiško kolekcijo, ki je prilagojena ožjim bokom najstnic. Leta 2020 smo na trg lansirali maksimalno vpojnost hlačk, primerne za izjemno močne menstruacije in poporodno čisto.

V vseh letih delovanja smo prejeli ogromno priznanj in nagrad za kvalitetne trajnostne izdelke. Po oceni Googla smo najboljše ocenjena znamka menstrualnih hlačk v Združenem kraljestvu in Evropi.

Ker se vse rade počutimo dobro in udobno, je na voljo veliko modelov in številk. Vse od številke EU 34 do EU 52 in do 15 različnih modelov spodnjih hlačk. Resnično razvito s strani žensk za ženske, da je naše življenje boljše in z manj smetmi.

 

100 % merino volna

Pri koži se nahaja 100 % merino volna, ki ima antimikrobne lastnosti, hitro vpija tekočino in preprečuje neprijetne vonjave. Pri veganski kolekciji je uporabljen nadomestek iz.

 

Modifier Technology™

Sredinjski ali vpojni del predstavlja zračna patentirana Modifier Technology™ tkanina. Samo 3 mm široka vpojna tkanina, deluje antimikrobno in preprečuje nastanek madežev. Omogoča, da se med menstruacijo počutite lagodnejše ter bolj samozavestno.

Neprepustna Tkanina

Zadnji sloj vpojnega dela hlačk je neprepustna tkanina, ki preprečuje uhajanje tekočine in poskrbi za zanesljivost hlačk.

Različne vpojnosti hlačk za menstruacijo in inkontinenco

ZELO BLAGA VPOJNOST

Volumen: 5 mL = 1 tampon oziroma 1 čajna žlička tekočine.
Hlačke so primerne za dneve z zelo blagim belim tokom ali kot dodatna zaščita pri uporabi menstrualne skodelice (ob zmernih dnevih).

BLAGA DO ZMERNA VPOJNOST

Volumen: 10 mL = 2 tampona oziroma 1-2 čajni žlički tekočine.
Hlačke so primerne za samostojno uporabo pri blažjih menstruacijah ali kot dodatna zaščita pri uporabi menstrualne skodelice ali tamponov. Namenjene tudi za močnejši beli tok in težavah s medeničnim dnom.

ZMERNA DO MOČNA VPOJNOST

Volumen: 15 mL = 2-3 tamponi oziroma 3 čajne žličke tekočine.
Hlačke so primerne za samostojno uporabo pri zmernih do močnih menstruacijah, blažji urinski inkontinenci in močnemu belemu toku.
Nudijo občutek suhosti, so zanesljive in se prilegajo kot običajno spodnje perilo.

NOČNA VPOJNOST

Volumen: 20 mL = 3-4 tamponi oziroma 4 čajne žličke tekočine.

Hlačke so primerne za samostojno nočno uporabo ter za zelo močne menstruacije. Nudijo občutek suhosti, so zanesljive in udobne.

MAKSIMALNA VPOJNOST (DO 24H*)

Volumen: 50 mL = 10 tamponov oziroma 10 čajnih žličk tekočine.

Zanesljive vpojne hlačke, ki jih nudijo občutek suhosti.
Namenjene so za samostojno uporabo pri zelo močnih menstruacijah, urinski inkontinenci in poporodni čisti.
Primerne tudi za 24 urno uporabo pri močnih do zmernih menstruacijah.

PROTI POTENJU (MOISTURE WICKING)

Hlačke iz aktivne kolekcije so idealna izbira za rekreacijo ali naporne situacije v službi. Resnično zasnovane, da se kljub potenju počutite udobno in ohranite suh občutek.
Za razliko od ostalih kolekcij, so hlačke iz kolekcije “Aktiv” sestavljene skoraj iz čiste volne. Namenjene so, da vas varujejo pred mokroto potenja in večinoma nimajo všitega vpojnega spodnjega dela.

Najpogostejša vprašanja

Ali moram Modibodi hlačke pred prvo uporabo oprati?
Da in je tudi zelo pomembno. Poleg higienskega vidika (vse spodnje perilo je potrebno pred uporabo oprati) s pranjem aktivirate Modifier Technology™ vpojnega dela. S tem omogočite vpojnemu spodnjemu perilu maksimalno delovanje.

Ali lahko uporabim Modibodi kot dodatno zaščito z ostalimi higienskimi izdelki?
Seveda. Vsi izdelki se lahko kombinirajo z menstrualno skodelico ali tamponom. Izberite pa ustrezno velikost in vpojnost hlačk.

Ali bo občutek med uporabo moker?
Ne, Modibodi hlačke so znanstveno zasnovane in testirane tako, da nudijo največ udobja. Med vsemi podobnimi izdelki na trgu nudijo najbolšji občutek suhosti. Ko za vašo jakost toka najdete najbolj ustrezno vpojnost (in svoj najljubši model) boste spoznale, kako zanesljive in preproste so hlačke za uporabo.

Koliko parov hlačk potrebujem?
Večina uporabnic zamenja 2 do 3 hlačke na dan. Menstruacija se od posameznice do posameznice lahko zelo razlikuje, povprečna traja 5 dni od tega 2 dni z močnejšim tokom.