Išči po izdelkih

Brezplačna poštnina pri nakupu nad 60 €

Hitra dostava in pošiljanje iz lokalnega skladišča

Add your offcanvas content in here

Zahtevajte udobje med menstruacijo in inkontinenco!

Menstrualne hlačke so novejši menstrualni pripomoček, ki prav zadnja leta konkretno pridobiva na prepoznavnosti in veljavi. Z njimi je »vložek« tako rekoč integriran v hlačke kot vpojni del, zato nadomesti običajne higienske izdelke (vložke in tampone) pa tudi pomagajo pri včasih nezanesljivi skodelici. Na videz so čisto podobne običajnemu spodnjemu perilu, le da imajo v predelu med nogami vpojni del, ki zadrži vse tekočine.

Zahtevajte udobje!

Reklame nam pravijo: »Uživajte med menstruacijo! Bodite ponosne, da jo imate, saj je to nekaj naravnega!« To je vse res, a si težko hvaležen, medtem ko se zjutraj spet zbudiš v krvavi posteljnini, ko te močni krči priklenejo na posteljo ali pa te navadne hlačke z vložkom prav grdo špikajo med hojo in te zaradi napihnjenosti žuli elastika. Pa veste, da si lahko z Modibodi hlačkami olajšate kar nekaj tegob, ki pridejo z roko v roki z menstruacijo in urinsko inkontinenco?

Izbira v spletni trgovini 

Pri Modibodi smo poznani po inkluzivnosti številk, zato ponujamo res velik razpon velikosti – od najmanjše 3XS do kar 6XL, nikakor pa ne varčujemo pri vpojnostih. Te v 6 različnih vpojnostih zaščitijo že beli tok pa tudi do poporodne krvavitve in polne urinske inkontinence. Ne smemo pozabiti na najstnice, ki lahko izbirajo od velikosti 8-10 let pa kar do 16-18 let, ki bo prav tudi tistim, ki nosijo konfekcijo velikost 40.

Kako delujejo?

Hlačke so sestavljene iz 4 tankih slojev. Ti omogočajo dobro prileganje, njihovo število pa preprečuje puščanje. Hlačke so udobne, ker se vpojni del nahaja le ob nožnici in v okolici, torej tam, kjer ga res potrebujete. Merino volna, vpojni del, nepropustni sloj ter zunanji del hlačk so štirje sloji, ki hlačkam nudijo zanesljivost, vpojnost in udobje.

Vzdrževanje

Pred prvo uporabo je hlačke priporočljivo dvakrat oprati na 30°, saj s tem aktiviramo vpojni del. Vzdrževanje hlačk je res preprosto. Po vsakem nošenju jih čimprej splaknete pod hladno vodo. Nikoli jih ne namakajte, le izpirajte pod tekočo vodo, dokler iz hlačk ne priteče čista. Ko na tak način izperete kri iz vpojnega dela, hlačke preprosto operete v pralnem stroju in nato posušite na zraku. Paziti je treba, da jih ne perete pri visokih temperaturah, da ob pranju ne uporabljate mehčalca in razkužil in da jih ne sušite v sušilnem stroju, na vročem radiatorju, kaminu ali pa likate. S pravilnim rokovanjem zagotovite, da bo vpojna plast hlačk dolgoročno opravljala svojo nalogo, kot je treba.

Koliko parov potrebujem?

Za edino zaščito med menstruacijo priporočamo vsaj 5 hlačk. Tako boste z enim pranjem tekom cikla poskrbele, da vas bodo hlačke zaščitile vse dni menstruacije. V kolikor bi si pranje in sušenje še bolj poenostavile, pa priporočamo 8 – 10 parov. S tem številom boste vse hlačke oprale na koncu cikla.

Kako opravim prvi nakup?

Hlačke niso vpojne po celotni površini, ampak le pri vpojnem delu, ki je ultra tanek – 3mm. Ta je pri različnih vpojnostih različno dolg. Ponujamo 7 različnih vpojnosti, 4 pa so glavne. Blaga, zmerna, močna in maksimalna. Blaga vpojnost pokrije del pri mednožju, zmerna je 3 cm daljša, močna vpojnost ima vpojni del do zadnje elastike. Maksimalna vpojnost je nekoliko drugačna, saj vpojni del pri njej sega od sprednje do zadnje elastike, poleg tega pa je pri mednožju še dodaten vpojni sloj.

Katera je prava vpojnost? To boste najbolje vedele same, saj se najbolje poznate – orentirajte se na moč svoje menstruacije. Za prvi nakup svetujemo, da izberete dva para hlačk v dveh različnih vpojnostih. V kolikor imate blago menstruacijo, priporočamo izbiro blage in zmerne vpojnosti, za močnejšo menstruacijo pa srednje in močne vpojnosti. V primeru izredno močne menstruacije (endometrioza, sindrom policističnih jajčnikov in ostalih bolezenskih stanj) ali poporodne čišče pa priporočamo izbiro močne in maksi vpojnosti. Ko v prvem ciklu preizkusite hlačke, boste tudi same najbolje vedele, katera vpojnost je prava.

Danes in jutri (13.2 in 14.2.) vas razvajamo s popustom v višini 20%. Zanj ne potrebujete nobene kode, saj se bo v spletni trgovini obračunal avtomatsko. Prav tako vas bomo s 17% popustom razvajali tudi med 16.2 in 20.2., zanj pa bo treba vpisati kodo »FEBRUAR«. Popusti veljajo do razprodaje zalog in ne veljajo na že znižane izdelke, ter se ne seštevajo z ostalimi popusti. Skoči na našo ponudbo.

Kopanje kljub menstruaciji? Je to sploh mogoče?

Čeprav so navzven morda videti kot vaše najljubše kopalke, imajo Modibodi kopalke v notranjosti skrit vpojni del, ki absorbira telesno tekočino in jo drži ujeto na mestu. Všita skrita notranja plast ima misijo, da prepreči iztekanje med plavanjem. V njih se boste počutile tako dobro, da jih boste nosile tudi na dneve brez menstruacije.

Modibodi je bil ustvarjen z željo, da bi se vsi počutili dobro v svojem telesu. Premagajte predsodke in dajte priložnost našim izdelkom. Ne bo vam žal in ne boste pogrešali kupovanja plastičnih vložkov in tamponov.

Premišljeni materiali

Materiali za Modibodi hlačke so res premišljeno izbrani, da podpirajo trajnost in so certificirani. Ni nam vseeno, kako s proizvodnjo vplivamo na naš planet, prav tako pa bi tudi vam radi dali premišljeno najboljše. Bambus kot zunanja stran hlačk poskrbi za mehkobo in udobje, stik s sluznico pa varuje merino volna. Ta odvaja vlago, da ne občutite mokrote in skrbi za antimikrobnost. Najstniško kolekcijo zaznamuje ekološki bombaž, brezšivno pa reciklirani najlon. Za našo linijo recikliranih izdelkov uporabljamo ostanke neuporabljenega tekstila. S tem zmanjšujemo proizvodnjo novega najlona in zmanjšujemo količine odpadkov v okolju. Dodatno, pri pridelavi recikliranega najlona ne uporabimo dodatne nafte, varčujemo z vodo, energijo in zmanjšujemo Co2 emisije. Vse hlačke lahko neopazno nosite pod večino spodnjih delov, če le niso zelo oprijeti – v tem primeru vam priporočamo brezšivno kolekcijo.