Išči po izdelkih

Brezplačna poštnina pri nakupu nad 60 €

Hitra dostava in pošiljanje iz lokalnega skladišča

Add your offcanvas content in here

Je pomembno prilagoditi telovadbo menstrualnemu ciklu?

Seveda! V kolikor želimo razumeti, zakaj nekatere dni treniramo lažje in lažje dosegamo rezultate, drugič pa smo utrujeni že po začetnih ponovitvah, se zazrimo v svoj cikel. Gibanje se za dobro počutje priporoča v dnevnih odmerkih. Glede na fazo v ciklu pa se lahko orientiramo na to, katero vadbo bomo izvajali.

Menstruacija

Hormona progesteron in estrogen sta na nizki ravni, kar pomeni, da se počutite utrujeno. Dovolj vam bo sprehod ali počasna joga, raztezanje. Če je vaše telo na prvi dan menstruacije utrujeno, je najboljša vadba, ki mu jo lahko podarite, počitek.

Folikularna faza

Energija v telesu se povečuje, kar pomeni odličen čas za testiranje novih stvari. Čas po menstruaciji do ovulacije izkoristi za vadbo višje intenzivnosti: tek, HIIT (visoko intenzivni intervalni trening), in vadba za moč.

Ovulacija

Zaradi nižjih ravni progesterona in višjih ravni estrogena je največ energije med ovulacijo. To je čas za rekorde. Naš srčni utrip in telesna temperatura sta v tej fazi nekoliko nižja, kar podpira večji izkoristek energije za vadbo.

Lutealna faza

Čas po ovulaciji je v prvem delu idealen za vaje za moč. V drugem delu pa je potrebno upočasniti intenzivnost vadbe. Povečane zaloge progesterona po ovulaciji lahko povzročijo padeec energije. Hoja, joga, pilates, ples, so v tem času odlična izbira.

Ne glede na to, v kateri fazi cikla ste, pa vam naše hlačke olajšajo trening. V dneh brez menstruacije vam kolekcija Aktiv s hlačkami iz 100% merino volne pomaga pri potenju, v dneh z menstruacijo pa vas Puma kolekcija in Aktiv kolekcija z vpojnostjo zavaruje pred iztekanjem.