Išči po izdelkih

Brezplačna poštnina pri nakupu nad 60 €

Hitra dostava in pošiljanje iz lokalnega skladišča

Add your offcanvas content in here

Kako menstrualne kopalke dejansko delujejo?

Pogosto dobimo vprašanje, če se lahko z našimi kopalkami plava v vodi, ali so primerne le za sončenje?

Seveda so primerne za kopanje, zato jim rečemo kopalke ;). Plavanje je osvežujoče in naravno protibolečinsko sredstvo pri nadležnih menstrualnih krčih.

Naše menstrualne kopalke izgledajo in se počutijo kot običajne kopalke, vendar tudi vpijejo 1-2 tampona krvi ali urina, ne da bi pri tem spustile/premočile. Osupljivo, kajne?

 

Menstrualne kopalke zvenijo kot čarovnija. Kako delujejo?

Skrivnost je v vpojnem delu.  Naša originalna tehnologija kopalk ima je sestavljena iz dveh plasti. Prva plast je sestavljena iz vpojnega dela, ki zadrži do 10 ml (v vrednosti 1-2 tampona) brez puščanja.

Druga plast je vodotesna, ki se nahaja med vpojno plastjo in zunanjo plastjo za dodatno zaščito in brezskrbnost. Zunanja tkanina ima vodoodbojno obdelavo, ki doda dodatno plast zaščite pred puščanjem.

“Bodo puščale, ko bom stopila iz vode?”

Ne, pri odprtini za noge se morajo tesno prilegati vašemu telesu, da zagotovijo, da neprepustna tehnologija lahko opravi svoje delo med vstopanjem v vodo in izstopanjem iz nje.

“Kako dolgo jih lahko nosim na plaži ali v bazenu, ne da bi prišlo do puščanja?”

To bo odvisno od tega, kako močan je vaš tok. Če imate prvi dan menstruacije z močnim tokom, predlagamo, da po nekaj urah zamenjate kopalke ali jih celo nosite kot rezervo z menstrualno skodelico ali tamponom.

Če imate blag tok ali ste na koncu menstruacije, jih lahko nosite ves dan. Preizkušeno držijo 10 ml ali 1-2 tampona brez puščanja, zato jih boste morali zamenjati šele, ko dosežejo to kapaciteto.

“Ali bodo ljudje vedeli, da nosim menstrualne kopalke?”

Samo, če jim boste povedali. 😉  Vpojni del, ki vpija vašo menstruacijo, ni debel kot blazinica, vodoodporna plast pa preprečuje vpijanje vode iz bazena ali morja, tako da se ne bo povečal, ko ste v vodi. Nihče ne bo mogel reči, da to niso le vaše običajne kopalke.

Kakšna je zunanja tkanina v primerjavi z navadnimi kopalkami? Bodo smrdele?

Naš reciklirani najlon ima certifikat GRS (Global Recycle Standard). To pomeni, da je vzdržljiv, odporen na klor in se hitro suši. Imamo tudi vodoodbojno obdelavo na obeh straneh zunanje tkanine, ki pomaga ohranjati vpojni del vodoodporen. Vpojna plast v naših kopalkah ima posebno obdelavo, ki pomaga nadzorovati vonjave.

Ste pripravljeni na potop?

Raziščite ponudbo neprepustnih kopalk Modibodi in samozavestno plavajte ne glede na to, kateri čas v mesecu je. Izdelane iz recikliranega najlona so popolne za plavanje z blagimi menstruacijami, blago inkontinenco ali izcedki in odlična alternativa izdelkom za nego za enkratno uporabo.